Cecilia Brækhus – et bilde på sunnhet

  • June 4, 2015 at

Cecilia Carmen Linda Brækhus, den kolombianske bergenskvinnen hele Norge er stolt av, er en frisk og sunn jente som er flott å se på. Cecilia Brækhus er for tiden verdens beste bokser, og hennes karriere er langt ifra over. Brækhus er bare 33 år gammel, men har allerede sikret seg alle mulige titler man kan få tak i. Cecilia holder på alle fire beltene i weltervekt, den første kvinnelige bokseren til å klare å sikre seg en slik meritt.

Verdens beste kvinnelige welterbokser startet i det skjulte

Hun startet ut med kickboksing i skjul for foreldrene, og vant både Europamesterskapet og VM før hun fant ut at boksing skulle bli hennes fremtid. Hun skrev kontrakt med den kjente, tyske bokseklubben Sauerland, og satte ut på veien mot toppen. Nå har hun lagt 27 kamper bak seg, og har vunnet hver eneste én av dem. 27 strake seiere, uten å vike unna for noen. Brækhus har ikke vært nær på å tape en eneste gang, og har klart å knocke ut 7 av sine motstandere.

En liten, sterk sunnhetspakke

Med sine 64 kilo er ikke populære Cecilia Brækhus en særlig stor jente, men en sunn kropp og et sterkt hjerte holder lenger enn overdrevne muskler og unødvendig fett. Med en slik stålhelse er det ikke rart at hun blir favorittippet på bettingsider – det er neppe noen overraskelse lenger at Cecilia Brækhus knuser all motstand som kommer hennes vei. Hvordan hun klarer det, gang på gang?

Sunn mat – nøkkelen til suksess?

Sunn mat er svaret, i hvert fall ifølge stjernen selv. Hun spiser grøt hver morgen, gjerne havregrøt med syltetøy. En fruktbolle fylt med epler, bananer og mandariner står alltid på kjøkkenet, side om side med pistasjnøttene. Pistasjnøtter er et magert og sunt alternativ til chips og sjokolade, samtidig som de er sunne og fulle av proteiner. Av kjøtt foretrekker Brækhus kylling, gjerne med pesto. Pesto består av blant annet pinjekjerner og basilikum, to utrolig sunne ingredienser. Med en slik sunn diett kan man spise godt uten å begrense seg selv noe særlig. Kosttilskudd? Nei, det holder Cecilia Brækhus seg unna.