God helse – en helhetlig tilnærming

  • July 29, 2015 at

God helse er et resultat av flere ulike faktorer, som riktig trening, kosthold og livsstil. Den mentale innstillingen er også viktig for å leve et godt liv. Helst bør man trene hver dag, men man trenger ikke å overdrive. En halvtimes rask gange eller jogging er nok. Dersom man trener altfor mye, kan man påføre kroppen belastningsskader.

Skap en næringsbalanse som kroppen trives med

Et godt kosthold skal være balansert, og inneholde alle næringsstoffer man trenger. Alle former for diett og spesialkosthold bør unngås, for dersom man unngår visse matvarer, er det større sjanse for å få mangelsykdommer. Grove kornprodukter og mye grønnsaker bør være grunnlaget. Man trenger både fisk, kjøtt, egg og melkeprodukter, men selv om man skal spise sunt til hverdags, er det også viktig å kose seg en gang i blant. Det er bra for den mentale helsen.

Tenk på hele deg – mental og fysisk helse i fokus

Livsstil handler om valg man tar. Dersom man vil leve sunt, bør man ikke røyke og man bør begrense alkoholinntaket til et minimum. Forskning viser at selv et lavt alkoholinntak har negative følger. Det er også viktig å stresse ned. Stress er skadelig for helsen, derfor bør man ta seg tid til å slappe av med en god bok eller en favoritthobby. Avspenningsøvelser kan også hjelpe.