Slik kommer du i gang med løping

  • June 10, 2020 at

Har du tenkt på å begynne å jogge og forbedre kondisjonen din? Du er ikke alene. Mange nordmenn liker å løpe for å holde seg i god form. Hvis ikke du har mye erfaring med høypulsaktiviteter er det kanskje best at du begynner mildt. Du kan, for eksempel, begynne med power walking på dine tre første økter. Du bør da ikke trene mer enn tre ganger i uker til å begynne med. På den fjerde økten kan du begynne å gå for å så sakte begynne å løpe med lav intensitet. Dette er for å unngå skader i startfasen.

Godt treningstøy

Å ha riktig treningstøy er viktig. Luftige og fukttransporterende treningsklær er å foretrekke, men det aller viktigste er kanskje skotøy. Skaff deg et par gode joggesko med demping og som puster godt. Du kan se noen gode modeller her. I starten bør du jogge på terreng i stedet for på asfalt. Dette for å hindre skader på muskler og ledd. Begynn alle treningsøktene dine ved å gå sakte, så øk tempoet gradvis. For å gjøre treningen litt morsommere, kan du skaffe deg en sportsarmbånd. Du vil da kunne festen den rund håndleddet og høre på musikk mens du jogger.

Sjekk progresjonen din

Noe av det morsomste ved å begynne å trene er å sjekke hvor lang i vei du har kommet. Det enkleste er å sjekke progresjonen din gjennom et aktivitetsarmbånd. Favoritten din finner du her. Du kan monitorerere alt fra puls, skritt, antall timer søvn, kaloritap, og til og med blodtrykk. Med det riktige tilbehør har trening aldri vært gøyere. Husk at uansett hvor lenge du klarer å løpe, det viktigste er å komme seg ut og bevege kroppen. Du vil få bedre helse, ekstra energi og være i mye bedre humør. Kom i gang nå og begynn å se resultater!