Ta tiden til hjelp ved vektnedgang

  • August 20, 2018 at

Å gå ned i vekt er en stor prioritering for mange, og ofte ønsker man å se resultater så raskt som mulig. Det er lett å kjøre seg fast i et dårlig spor dersom vektnedgangen lar vente på seg, og man kan oppleve å miste motivasjonen. Det lønner seg dog å ta tiden til hjelp, og virkelig fokusere på en livsstilsendring fremfor raske dietter med lynkjappe resultater. Ofte er det de mer tidkrevende prosessene som gir bedre resultater over tid!

Når det går for fort

Å gå raskt ned i vekt på kort tid har i tillegg sine egne utfordringer. Raskt vekttap kan føre til at kroppen rett og slett ikke får tid til å henge med i svingene, og mange blir da sittende igjen med mye overflødig hud. Denne huden kan man selvsagt velge å operere bort i etterkant, men ved å bruke litt mer tid på å gå ned i vekt lar man huden få tid til å bidra med sin egen elastisitet. Dette kan føre til at mengden løs hud blir mindre.

Det store bildet

Noe som også lønner seg når man jobber med vektnedgang, er å la være å fokusere på de aller største endringene. Å gå ned 50 kg kan virke som en drøm, og kanskje er det også oppnåelig hvis man bruker de riktige metodene, men det vil for de aller fleste være høyt opp og langt frem. Fokuserer man i stedet på å feire små seire og nye vaner, så vil de store seirene også komme lettere. Man kan gjerne velge noen små nye vaner som man ønsker å implementere, og gi seg selv en tidsfrist for når de skal være i boks. Premien for å ha nådd målet sitt kan være en ny treningstights, en tur på kino eller kanskje noe så enkelt som en boks med favoritt-teen sin.